GRATIS THUISBEZORGD

GROOTSTE JASSENCOLLECTIE

Gele jas – val op tussen de menigte

2 producten

Kleur maakt of breekt het kledingstuk. Ook zegt kleur veel over wat voor persoonlijkheid de drager heeft. Geel is een opvallende en energieke kleur. Draag een gele jas, en opvallen tussen de menigte is geen enkel probleem meer. Van de drager van een gele jas wordt ook uitgegaan dat zij energiek en vrolijk is. Dus met een gele jas ben je het zonnetje buiten huis!

Kleurassociaties van geel

Geel is de kleur van zonnestralen. Daarnaast staat geel symbool voor hoop, geluk, en energie. Met geel wordt positiviteit en optimisme geassocieerd. Ook betekent geel vrolijk zijn. Mensen die geel dragen worden gezien als energieke en positieve types, als de zonnestraaltjes van de wereld. Het is dan ook niet gek dat een gele jas een populair mode-item is. Ook staat geel nog voor warmte en gezelligheid. Wat is bijvoorbeeld fijner, geel licht of wit licht? Geel licht wordt toch als gezelliger beschouwd. Draag een gele jas als je over wilt komen als het vrolijke type dat nooit bij de pakken neer gaat zitten.

Trek de aandacht

Taxi’s en verkeersborden hebben vaak de kleur geel. Waarom is dat zo? Omdat ze opvallend zijn. De kleur geel valt heel duidelijk in het oog. De mens is biologisch ingesteld om de kleur geel snel waar te nemen. Met een gele jas val je dus in het oog van de medemens en word je dus ook nog eens gezien als een positief type. Alle ogen zijn op jou gericht als je een gele jas draagt.

Verschillende soorten geel

Het mooie aan geel is dat er veel verschillende tinten zijn, die anders gedragen kunnen worden. Zo is er de kleur mosterdgeel, ook wel okergeel genoemd, een vrij warme kleur die goed staat bij een huid met een warme ondertoon. Voor dames met een koele ondertoon in de huid is het aan te raden om mosterdgeel alleen te dragen als broek of rok, dus niet als gele jas. Mosterdgeel werkt ook voor mensen die een lichtere haarkleur hebben omdat het goed afsteekt. Naast mosterdgeel is er ook zacht geel als kleur. Dit is meer pastel en staat bij alle soorten ondertonen van de huid, warm of koel. Een zacht gele jas staat overigens prachtig bij dames met een getinte of donkere huidskleur. Als laatste soort geel is er natuurlijk ook de felgekleurde gele jas. Ook neon hoort hierbij. Deze felle kleur staat ook goed op een donkere of getinte huid. Let wel dat een bleke huid gauw bleker wordt bij een felgekleurde gele jas.

Combineer kleuren

Een gele jas is leuk te combineren met rustigere kleuren zoals zwart en grijs. Ook donkerblauw doet het goed tegenover geel, of donkergroen. Als je echt een complementaire kleur wil tegenover het gele, neem dan een paars onderstuk er bij. Donkere gele tinten zoals mosterdgeel staan weer goed op wit. In ieder geval kun je veel doen met een gele jas, de combinatiemogelijkheden zijn eindeloos.

It’s raining men

De welbekende gele regenjas is een prachtige toevoeging aan ieders garderobe. Waan jezelf in een romantische film met deze jas als statement piece. Ga je toch voor een andere soort jas? Ook dan heb je een kledingstuk dat je nooit moe zult worden.   

Morgen al een gele jas?

Bestel vandaag nog een gele jas bij Jassenboutique en je hebt jouw ideale jas morgen in huis. Twijfel je nog over de juiste maat, of welk ontwerp het beste bij jou past? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op en wij geven je graag advies over het materiaal, de pasvorm en de stijl.

GRATIS THUISBEZORGD

GROOTSTE JASSENCOLLECTIE

Kies de maat die u wilt bestellen

Je hebt geen maat gekozen. Staat jouw maat er niet bij? Klik op de maat om bericht te ontvangen als de maat weer beschikbaar is.

Dit product is toegevoegd aan uw winkelwagen