GRATIS THUISBEZORGD

GROOTSTE JASSENCOLLECTIE

Rode jas – draag de kleur van passie

Rode jas – draag de kleur van passie

3 producten

Kleur is een belangrijk aspect bij kleding. Kleur zegt veel over iemands persoonlijkheid. Rood is de kleur van passie, van liefde, van kracht. Draag daarom een rode jas, en je valt bij iedereen in het oog. Een rode jas vormt een accessoire doordat het een opvallende kleur is. Voordeel is dat een jas geen accessoire is, maar een basiselement van kleding.

Kleurassociaties van rood

Rood is een zeer opvallende kleur. Het is zelfs de kleur van extremen. Rood wordt gezien als de kleur van de liefde, passie, en verleiding. Dit komt waarschijnlijk omdat rood gerelateerd is aan bloed en het hart. Het hartsymbool is ook rood. Ook wordt rood soms gelezen als gevaar en avonturisme, en zelfs vuur. Het symbolisme van rood is dus kracht. Een rode jas straalt dit uit. Met het dragen van een rode jas symboliseer je die kracht, en ben je een opvallende verschijning. Mensen die rood dragen worden gezien als zelfverzekerd, sterk op wat voor manier dan ook, en daadkrachtig.

Word aantrekkelijk gevonden

Een rode jas werkt als een magneet. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat mannen die vrouwen in rood zien, hen automatisch aantrekkelijker vinden dan vrouwen die geen rood dragen. Dit heeft te maken met dat de kleur rood dat gevoel van passie en kracht kan opwekken. De associaties die hierboven genoemd zijn, werken op die aantrekkelijkheid. Dus dames, draag een rode jas en word nog aantrekkelijker gevonden. Het maakt mannen zelfs wild. Rood is de enige kleur die op deze manier werkt. Ook mannen die een rode stropdas dragen worden aantrekkelijker gevonden. Het symboliseert een man die knopen kan doorhakken, en achter zijn eigen beslissingen staat.

Zelfverzekerdheid

Door alle bovenstaande associaties met de kleur rood, is er nog een laatste voordeel van het dragen van een rode jas. Het kan namelijk helpen met zelfverzekerdheid. Omdat je sneller opvalt, en krachtig en aantrekkelijk wordt gevonden, wordt vanzelfsprekend je zelfvertrouwen ook hoger. Aangezien een jas iets is dat je vrijwel elke dag aandoet als het weer hetzelfde blijft, is dit een mooie gelegenheid om een rode jas aan te schaffen.

Kleurechtheid bij een rode jas

Een rode jas blijft lang kleurecht. Omdat rood zo’n pure kleur is, blijft de kleur lang in de stof zitten. Het wordt wel aangeraden om de rode jas met andere soortgelijke kleuren te wassen. Anders gaat juist die kleurechtheid verloren die de rode jas doet knallen.

Combineer kleuren

Er zijn vele manieren om een rode jas te integreren in je garderobe. De kleur rood gaat goed samen met basiskleuren zoals zwart, wit, grijs, of blauw. Een rode jas staat bijvoorbeeld heel mooi op een volledig zwarte outfit. Op die manier trek je de aandacht volledig naar het rood. Daarnaast staat het mooi om te kiezen voor een wit shirt onder de jas en daarnaast een reguliere blauwe jeans. Combineer een rode jas niet met een groene rok, dit gaat vloeken. Wel is het mogelijk om net een zachtere oranje of roze kleur onder de rode jas te dragen, dit heet het dragen van analoge kleuren. Ook monochroom is een optie, dat betekent dat je dezelfde kleuren draagt als de rode jas, maar lichter of donkerder.

Creëer jouw unieke stijl

Met een rode jas heb je een echte statement piece. Door deze kleur te dragen creëer je volledig je eigen stijl en je valt op. Een rode jas kan in elke stijl gedragen worden, zoals klassiek, luxe, of juist alternatief. Ga voor uniek, draag rood!

Morgen al een rode jas?

Bestel vandaag nog een rode jas bij Jassenboutique en je hebt jouw ideale jas morgen in huis. Twijfel je nog over de juiste maat, of welk ontwerp het beste bij jou past? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op en wij geven je graag advies over het materiaal, de pasvorm en de stijl.

GRATIS THUISBEZORGD

GROOTSTE JASSENCOLLECTIE

Kies de maat die u wilt bestellen

Je hebt geen maat gekozen. Staat jouw maat er niet bij? Klik op de maat om bericht te ontvangen als de maat weer beschikbaar is.

Dit product is toegevoegd aan uw winkelwagen