Het is bijna kerst, er is iemand jarig, er is iemand geslaagd, noem het maar op. Er is altijd wel een gelegenheid te bedenken om een groot feest te organiseren. Of je nu een verjaardag of een housewarming plant, een feest organiseren vraag wat voorbereiding. Ik help je daar graag mee verder!

Checklist

Allereerst is het goed om een checklist bij te houden, zo voorkom je dat je iets vergeet. Je kan jezelf afvragen welk thema je eraan gaat verbinden of waar je precies je gasten gaat uitnodigen. Denk je aan de hapjes en drankjes en misschien wel een grote taart! Je kan natuurlijk ook een planner inschakelen om het voor je te regelen, maar vaak als het om verjaardagen gaat, gaat dat een beetje ver.

Wees creatief

Je kan een leuke uitnodiging maken voor je gasten. Tegenwoordig kan je er zelf een laten maken en personaliseren online. Geen scharen, glitters of lijm nodig. Als je een uitnodiging maakt, wat komt daar eigenlijk allemaal op? Denk hierbij aan de plaats en het uur waar je gasten verwacht worden, welke thema het feest is, of er een dresscode is of eventueel een cadeautip. Als je een feest in je eigen huis gaat organiseren, moet je natuurlijk ook denken aan slingers, ballonnen en decor. Waar kunnen de gasten gaan zitten om even te socializen en waar mogen ze absoluut niet komen? Als je even niet weet wat je als cadeau moet geven, bedenk dan wat je voor je ouders en broer/zus zou geven. Voor je moeder is het vrij makkelijk, je gaat namelijk even een paar bruisballen kopen je bent klaar! Vergeet niet dat niet iedereen een bad heeft thuis. Mannen vinden het ideaal om een heerlijk T-shirtje of heren truien te krijgen. Het is altijd goed.

Afspeellijst

Misschien zal niet iedereen het eens zijn met je muzieksmaak, maar dat is geen probleem. Je kan heel gemakkelijk op een streamingservice een afspeellijst maken die gevarieerd is van popmuziek tot reggae tot klassiek. Pas de muziek helemaal aan naar jouw smaak.

Bedankje voor de gasten

Denk eraan om op het eind van je feest nog even je gasten te bedanken! Je kan bijvoorbeeld een persoonlijk bedankje maken en hen dit meegeven wanneer ze in de vroege uurtjes huiswaarts keren. Een persoonlijk bedankkaartje zal ook op prijs worden gesteld. Iedereen heeft nu een tevreden gevoel en zullen op de volgende gelegenheid waarschijnlijk extra veel aan je denken wanneer ze iets voor je meenemen.