Zijn mode en vakantie twee dingen waar je van houdt? Dan is het de hoogste tijd om deze twee interesses van je te combineren! Er zijn ontzettend veel steden in Europa waar mode een grote rol speelt. Bewonder prachtige mode musea, bezoek leuke boetiekjes en geniet tegelijkertijd van een gezellig vakantiebestemming. Wat wens je nog meer? Deze blog geeft je een paar tips, zodat je snel kan overgaan op het boeken van je modieuze vakantie. 

Parijs 

De mooie stad Parijs is de thuisbasis van enkele van de meest toonaangevende modemerken ter wereld en wordt beschouwd als de bakermat van de haute couture. Bezoekers kunnen de beroemde modewijk bezoeken, waar de topdesigners hun flagship stores hebben. Je kunt ook een bezoek brengen aan het beroemde modehuis van Chanel, of het mode museum Musée Yves Saint Laurent bezoeken.

Londen

De hoofdstad van Engeland, Londen, is altijd een hotspot geweest voor streetwear en punk-mode, maar heeft ook een aantal gevestigde modehuizen zoals Burberry en Alexander McQueen. Bezoekers kunnen winkelen in het beroemde warenhuis Harrods of het Londense mode-museum bezoeken. Ook de modeweek van Londen is een must-see evenement voor fashionista's.

Barcelona

Of ga heerlijk op vakantie in Barcelona. Dit is een van de meest trendy steden van Europa, met een uitgebreide selectie van kleine boetieks en vintage winkels. Breng een bezoek aan de beroemde winkelstraat Passeig de Gracia of de trendy wijk El Born. Ook zijn er verschillende mode-evenementen zoals de Barcelona Fashion Week, waar lokale ontwerpers hun nieuwste collecties laten zien.

Milaan

En natuurlijk niet te vergeten, Milaan. Dit is dé modehoofdstad van de wereld. Het staat bekend om de fashion scene, maar de bestemming biedt ook een onvergetelijke vakantie-ervaring. Bezoek je Milaan, dan ontdek je meer over de grootste namen in de mode-industrie, waaronder Versace, Armani, Prada en Dolce & Gabbana. Tip: ga ook naar Quadrilatero della Moda! Dit de beroemde modewijk van Milaan en daarom is het een echte must voor jou. Milaan is natuurlijk meer dan alleen mode. Het biedt ook een schat aan kunst, cultuur en geschiedenis. Een bezoek aan de beroemde kathedraal van Milaan, de Duomo, is ook een must-do voor iedereen die de stad bezoekt. Het is een meesterwerk van gotische architectuur en een van de grootste kathedralen ter wereld. Als je geïnteresseerd bent in kunst, dan moet je zeker het beroemde Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci bekijken, dat te zien is in de kerk van Santa Maria delle Grazie.