Mijn familie is al in de volle voorbereiding. Het kerstdiner. Een jaarlijks familie event waar de hele familie altijd bij moet zijn. Ieder jaar proberen we altijd net iets extremer en origineler te zijn, maar er gaat altijd wel iets mis. Van kerst worden mijn ouders altijd iets te ambitieus en kiezen ze voor gerecht die ze nog nooit gemaakt hebben. Dit kan ofwel heel goed uitpakken, maar één keer pakte het ook niet zo goed uit. Het bladerdeeg bleek helemaal niet gaar te zijn! Daar ging ons dessert. Meestal moet je ook ruim van tevoren boodschappen doen, anders is je favoriete smeersel al weg voordat je het weet. Bij een kerstdiner komen ook kerstcadeautjes kijken. Dit jaar willen we lootjes trekken. Dit is omdat vorig jaar mijn neefjes het niet eens waren met het feit dat ik en mijn zusje meer cadeaus kregen dan de rest. Nu krijgt iedereen gewoon één cadeau.

Heel veel eten

Het diner bestaat uit een 5-gangen diner. Dan zelfs voor het eten worden allerlei hapjes gegeten en speciale cocktails gedronken. Dat maakt de sfeer alleen maar leuker vind ik.

Onze opa heeft een glutenallergie en daarom moet er voor hem een speciaal gerecht worden gemaakt. Ome Jan is veganist, dus ook hij zal niet met alles mee eten. Het is goed om je bewust te zijn van alle voorkeuren. Ik ben wederom weer uitgeroepen tot ober, omdat ik in de horeca werk. Is dat eigenlijk wel eerlijk? Mijn opdracht is om al het servies klaar te zetten in de keuken en de tafel mooi aan te kleden. Het leuke is wel dat ik een thema mag uitkiezen.

Het moment waar iedereen naar uitkijkt  

Na het eten is het eindelijk tijd voor de cadeaus. Niet iedereen heeft voor zich kunnen houden wie hij/zij heeft getrokken met de lootjes. Erg spijtig. We beginnen bij de jongste en werken het rijtje dan af. Op een gegeven moment hoor je je naam. Ik vind het dan altijd erg spannend wat ik krijg. Ik heb een duidelijk wensenlijstje gemaakt en dan hoop je dat het een cadeau is van dat ene lijstje. Mijn naam werd geroepen door mijn moeder. Ik dacht: ‘yes’ wat een geluk! Ik pakte mijn cadeau uit en zag dat het een airforce jas dames was. Die heb ik erg nodig in de winter. Mijn broertje werd daarna geroepen. Door mijn vader! Niet wetende dat hij een airforce jas heren zou krijgen. Wat een toeval. Maar mijn ouders hadden dit afgesproken, zodat er daarna geen ruzie zou komen over wie het leukste cadeau heeft. Het diner loopt dit jaar erg vloeiend en is zeer geslaagd.