De lente is weer in volle gang: alles staat in bloei en de zon schijnt de laatste weken vaker wel dan niet. De terrassen zitten weer ouderwets gezellig vol en veel mensen lopen rond met een grote glimlach. Het is duidelijk, de eerste warme dagen van het jaar zijn een feit. Echter is het nog geen T-shirt of tanktop weer. De ochtenden en avonden zijn nog behoorlijk fris, en daarom is het goed om de dag te beginnen met laagjes. Een warme jacket, een lekkere hoodie, en daaronder een T-shirt zodat je je warme bovenlagen uit kunt trekken als het warm is, zijn nu de essentials. In deze blogpost gaan we het hebben over twee stoere merken waar je terecht kunt voor hippe jassen en truien.

Carhartt jassen

Het eerste merk die we vandaag in de spotlight zetten is het outdoor merk Carhartt. Carhartt staat bekend om kwaliteit. Hippe casual streetwear voor zowel heren als dames. Voordat Carhartt een fashion statement werd, begonnen ze in 1889 met het maken van kleding, met name jassen, voor spoorwegmedewerkers die warme, sterke kleding nodig hadden voor hun werk. Tegenwoordig loopt iedereen echter in kleding van dit merk rond, en zijn de ontwerpen meer casual en hip geworden, maar nog steeds ook enorm praktisch en van robuuste kwaliteit. Een Carhartt jas is precies het soort outerwear dat je deze lente nog steeds goed kunt gebruiken op de dagen dat het wat frisser is. Het Detroit jacket is een echte Carhartt klassieker, en zeer geschikt voor dit seizoen. Als je toch iets luchtigers zoekt, dan is de Michigan jacket van luchtig katoen een goede optie.

Een Daily Paper hoodie

Onder je Carhartt jas wil je misschien wel een lekkere trui of hoodie dragen. Een hoodie is vaak heel goed te combineren met een jas waar geen capuchon aan vast zit. Een merk waar je naar onze mening goed terecht kunt voor stoere hoodies van goede kwaliteit, is het Amsterdamse merk Daily Paper. Met een Daily Paper hoodie kom je altijd goed voor de dag, en laat je door middel van je kleding zien dat je staat voor eenheid, ongeacht je cultuur of afkomst. Dat is namelijk waar het merk Daily Paper zijn kleding op inspireert. Daily Paper is haast niet meer weg te denken uit het straatbeeld sinds het merk in 2012 zijn debuut maakte. De kleding van dit merk is dan ook ontzettend populair bij zowel dames als heren, met name de jongere generaties die door middel van hun kleding hun identiteit en creativiteit willen laten zien.