Heb jij een website voor jouw eigen onderneming? Dan wil je natuurlijk dat deze goed bezocht wordt. Om het websiteverkeer te verhogen, kun je verschillende dingen ondernemen. Zo is het bijvoorbeeld een optie om de gebruiksvriendelijkheid van de website te verbeteren of SEO-activiteiten uit te voeren. Onderstaande alinea’s zullen ingaan op wat SEO nou precies is en hoe je in de praktijk de zoekresultaten van jouw website kunt verbeteren. Ontdek snel alle mogelijkheden met betrekking tot SEO en verhoog het websitebezoek. 

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. Vertaald naar het Nederlands betekent dit zoekresultaat optimalisatie. Als een ondernemingen SEO-activiteiten uitvoert, wil dit zeggen dat er inspanningen worden verricht met als doel om hoger op te komen in de zoekresultaten van een zoekmachine, zoals Google. De afgelopen jaren stijgt het aantal ondernemingen dat online diensten en/of producten aanbiedt. Er is dus sprake van groeiende concurrentie, zeker in bepaalde branches. Om de concurrentie altijd een paar stappen voor te blijven, is het aan te raden om SEO-tools in te schakelen. Een bedrijf dat actief inzet op SEO-activiteiten zal eerder getoond worden door een zoekmachine dan een onderneming die dit niet doet. SEO is tegenwoordig dan ook een vitale digitale marketingtool. 

Zoekresultaten verbeteren voor een WordPress website 

Heb jij een website gebouwd met WordPress? Dan kun je zelf jouw zoekresultaten in Google verbeteren. Dit doe je aan de hand van een plug-in. Als je een plug-in downloadt en activeert, kun je nieuwe functies en features toevoegen aan je website. Het is aan te raden om Yoast SEO te installeren. Dit is een gratis plug-in die je toegang geeft tot verschillende SEO-tools. Het voordeel aan Yoast SEO is dat de plug-in regelmatig geüpdatet en getest wordt. Ook heeft Yoast SEO al meer dan vijf miljoen actieve installaties en krijgt de plug-in gemiddeld 4.5 sterren van gebruikers. Een echte aanrader dus als je op een eenvoudige en kosteloze manier je zoekresultaten in Google wilt verbeteren. 

SEO uitbesteden

Wil je Search Engine Optimization toch liever overlaten aan professionals? Dat kan uiteraard. Het is mogelijk om een SEO bureau in te schakelen. Zo’n bureau zorgt ervoor dat de website van jouw onderneming vindbaarder is en dan ook meer zoekresultaten oplevert in Google. Een SEO bureau focust zich op het genereren van backlinks. Dit zijn hyperlinks die worden getoond op andere websites, maar die refereren naar jouw website. Door het plaatsen van backlinks krijgt een website een grotere autoriteit. Deze worden door Google vaker bovenaan gezet in de zoekresultaten.